Verwachtingen. Teleurstelling, wie kent het niet? Je verwacht iets van iemand anders of je verwacht iets van het leven. Het maakt eigenlijk niet uit wat dat dan precies is. Hoe dan ook, je kunt behoorlijk teleurgesteld raken, of gefrustreerd of boos. Deze gevoelens zijn allemaal energie. Het gaat erom of je je laat leiden door die gevoelens. Laat jij jouw gevoelens je dag of je humeur bepalen?

Heb je invloed?

Ja, ook jij bent altijd in staat om te kiezen wat je doet. Omstandigheden kun je vaak niet veranderen, wél de manier waarop je over een situatie denkt. Je kunt op ieder moment van de dag besluiten om in actie te komen of juist niet. Op ieder moment kun je tegen jezelf zeggen “Ik baal enorm van het feit (en vul maar in)”. Het volgende moment kun je op zoek gaan naar jouw slingers (dit is overigens een uitspraak van de moeder van een bijzondere vrouw die ik getraind heb, Mariëtte dank je wel).

Sally Creamcheese

En naast het feit dat je altijd kunt kiezen in hoe je over iets denkt, kun je ook kiezen naar welke stem je in jezelf luistert. Ik heb de afgelopen week vrijwel alleen naar Sally Creamcheese geluisterd, dat was mijn keuze, en ik merk dat dat me vooruit helpt. En gisteren heb ik een consult gehad van Karin Vrielink, astrologe, en zij vertelde me heel veel. Eén van de dingen die ik onthouden heb is dat we, om het heel kort door de bocht uit te leggen, lijnen hebben die onder spanning staan. De boodschap hierachter is dat je die spanning heb je nodig om in beweging te komen. Mooi toch?

Jouw slingers

Ik bedoel hiermee dat je zelf jouw slingers moet zien te vinden. Het leven is niet altijd een feest, welkom op aarde (en dat is een uitspraak van Albert, met dank). Je kunt je dus laten leiden door de omstandigheden, door jouw gevoelens hierover en het helpt je niet verder.

Verwachtingen: Taalgebruik

Let eens op jouw taalgebruik. Wat hoor je jezelf vaak zeggen? “Waarom heb ik dit weer? Waarom moet mij dit overkomen? Ik kan het niet…. Zo ben ik nu eenmaal. Ik kan er niets aan doen”. Dit is beperkend en reactief taalgebruik.

Wat helpt mij verder?

Het lukt me ook echt niet altijd hoor, en ik probeer het wel open en rond te houden. Ik focus me meer en meer op bekrachtigend taalgebruik als “Laat ik eens kijken of er alternatieven zijn. Ik kan het ook anders aanpakken. Ik bepaal zelf mijn gevoelens. Ik kan kiezen. Dat ga ik doen”.

Op welke manier ga jij met verwachtingen om? Ik lees graag jouw ervaringen

Share This